• Антична тибетска пееща купа Серия Н 15 см

   1 2 3 4 5
   Наличност:
   На склад
   160 лв.
   139.99 лв.

   Антична тибетска пееща купа.

   • Диаметър: 15 см
   • Височина: 6 см
   • Пръстеновидна тибетска възглавничка от плат
   • Ръчно изработено чукче от палисандрово дърво.
   • Произход: Непал
   • Тегло: 1160 гр.
   -12%

   Подробно описание

   Пеещите купи са кухи метални купи, които издават уникален и успокояващ звук при удар или триене. Те също са известни с други имена, като хималайски купи, тибетски пеещи купи, купи за почивка, стоящи камбани, купи за молитва, йога купи, тибетски купи и др. Пеещите купи имат многобройни ползи за здравето и се използват за различни цели като медитация, въдействие върху чакри, рейки и т.н. Тези видове специфични купи са известни като купи за медитация, купи за чакра пеене, купи за терапевтично пеене и др. 

   Според тибетската традиция, съществуването на пеещите купи датира от 4-ти век. Тогава тази конкретна традиция излиза наяве с проповядването и ученията на Буда. Когато се удари или разтрие външната повърхност на пеещата купа, тя започва да вибрира и създава уникална, специфична звукова честота. Пулсацията на звука естествено освобождава коригиращи честоти, за да регулира небалансираните чакри. Тези честоти също инициират поток от енергия, който причинява мистична промяна в нашето тяло, мисли и емоции. В миналото те са били използвани заради своите оздравителни, лечебни сили. В днешно време, те все още се използват за медитация, релаксация, духовно изцеление, религиозни служби, йога сесии и др.

   Антична тибетска пееща купа Серия Н 15 е украсена с религиозна иконография и духовни мотиви и символи и флорални елементи. Преди да бъде изписана и изрисувана тибетската купа се почиства със смес от багрила и пепел от дърва за огрев. След това се поставя в специална контролирана среда, за да може гравираната линия или дизайн да остави следи след себе си. Всички надписи и орнаменти са ръчно изработени. Това е много трудоемък процес!

   Ръчно изработените пеещи купи също се наричат лечебни купи. Те са направени от сплав от седем различни метала, свързани към седем астрологични планети, които създават редица различни звуци и нюанси. Седемте метала са: злато, сребро, живак, мед, желязо, цинк и месинг, и съответстват на 7 различни планетарни влияния:

   Злато = Слънце

   Сребро = Луна

   Живак = Меркурий

   Мед = Венера

   Желязо = Марс

   Цинк = Юпитер

   Месинг = Сатурн

 • Последно разгледани
   • Copyright © 2024 Exsitee.com
    • При спор, който не може да бъде решен съвместно с избрания онлайн магазин, можете да използвате сайта ОРС. Всички продукти в страницата подлежат на актуализация. Информацията в страницата може да бъде променяна по всяко време, като не е задължително промените да бъдат анонсирани в страницата.