• pH ленти за измерване на киселинност

   1 2 3 4 5
   Наличност:
   На склад

   Скала за определяне на pH

   Много чувствителна и точна индикация за алкално-киселинните стойности

   Широк спектър рН 4 – рН 10.5

   Резултат след 15 секунди

   Размер на 1 лентичка: 6 сm / 1 сm

   Произхой Китай

   Широкият диапазон на скалата (4 -10,5) прави лакмусовата лентичка много чувствителна и много точна при измерване на pH на урината и на слюнката.

   Нов

   Подробно описание

   Инструкция за ползване

    

   Потопете тест лентата в субстанцията, която ще тествате. След половин секунда извадете хартията. С помощта на цветната скала, сравнете промяната на цвета на лакмусовата хартията, за да разберете нивото на киселинност.

   1-6 Киселинно

   7 Неутрално

   8-14 Алкално

    

   Забележка:

   При плътност на течността по-ниска от 0,01% лентите не отчитат алкалност или киселинност.

   Дръжте хартията на сухо място и проветриво място (от + 2 до + 30°С).

   Защо е толкова важно измерването на pH?

   Съществува силна връзка между киселинно-алкалния баланс на тялото и здравето на човека. рН хартиените лентички ще ви помогнат да контролирате вътрешната среда на организма си и да поддържате добро здраве.Повече за това колко е важно поддържането на алкално-киселинен баланс на тялото, както и за възздействието на различните храни, които приемаме върху баланса, може да прочетете ТУК:

    

   Изследване на урината

    Изследвайте първата и втората урина за деня и запишете средната стойност. Поставете рН лентата докато уринирате, изтръскайте остатъчната урина и изчакайте 15 секунди. При pH 5 урината е силно кисела, при pH 7 е неутрална (нито кисела нито алкална), а при pH 9 е силно алкална.

    

   Изследване на слюнката 

   Направете тест два часа след ядене. В пластмасова лъжица изплюйте слюнка, потопете рН лентата и изчакайте 15 секунди. Не поставяйте рН лентите директно в устата!

   РН на слюнката ни дава информация за цялостния баланс рН в тялото ни.

   В слюнката има повече киселина отколкото в кръвта, но тя е огледало на кръвта, като изключим моментите около храненето, и е доста добър показател за състоянието на организма.

   След хранене рН на слюнката обикновенно се покачв на 7., т.е или повече, става по-алкална. Ако това не стане, значи тялото ви страда от липса на алкални минерали, главно калций и магнезий и няма да усвои храната както трябва. Продължителното отклонение от нормалното рН предизвиква заболяване.

   Ако през целия ден рН на слюнката ви е между 6.8 и 7.2+, значи тялото ви работи в рамките на нормалното за здравето.

   Колкото стойността на Вашето рН е по-ниска от 7.0, толкова по-висока е степента на киселинното претоварване. Проверявайте и записвайте своето рН в продължение на няколко седмици – сутрин, веднага щом станете, след обяд и вечер, преди лягане. Така ще видите, как се променя кривата на вашата рН.

   При повечето деца лакмуса се оцветява в светло зелено, рН 7,5. При повече от половината от възрастните - в зелено-жълто, рН 6,5 или по-ниско, което се дължи на калциевия дефицит и начин на живот.

    

   Болести при кисела рН

   При онкологично болни пациенти обикновено хартията се оцветява в жълто, рН 5. Раковите клетки не могат да съществуват в алкална среда. Всички форми на артрит също са свързани с излишък от киселинност.

   На практика всички дегенеративни заболявания, включително рак, остеопороза, артрит, сърдечни заболявания, бъбречни и жлъчни камъни, кариес са свързани с излишък от киселинност в организма.

 • Последно разгледани
   • Copyright © 2024 Exsitee.com
    • При спор, който не може да бъде решен съвместно с избрания онлайн магазин, можете да използвате сайта ОРС. Всички продукти в страницата подлежат на актуализация. Информацията в страницата може да бъде променяна по всяко време, като не е задължително промените да бъдат анонсирани в страницата.